Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Sláva a konec českého kulinářství
Rok: 2022
Druh publikace: ostatní - článek
Název zdroje: Revue Prostor
Strana od-do: 60-65
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Sláva a konec českého kulinářství "První světová válka ukončila proces vzniku a konstituování české měšťanské kuchyně, který probíhal skoro po celé 19. století, kuchyně založené na kvalitních surovinách, pečlivém zpracování, na lákavé úpravě a vybraném chování u stolu. Když válka skončila, kulinářství se stalo okrajovým jevem." české země; kulinářství; 19. století; první světová válka
eng The glory and the end of Czech culinary art The First World War ended the process of creation and constitution of Czech bourgeois cuisine, which had been going on for almost the entire 19th century, a cuisine based on quality ingredients, careful processing, tempting presentation and selected table manners. When the war ended, culinary art became a fringe phenomenon. Czech lands; culinary; 19th century; World War I