Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Úvod. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
Autoři: Kouba Miroslav
Rok: 2017
Druh publikace: kapitola v odborné knize
Název zdroje: Krajiny prostřených i prázdných stolů II : evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 9-23
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Úvod. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu Kapitola je kontextovou studií, jejímž cílem je představit dosavadní stav bádání o dějinách gastronomie v širším evropském kontextu. V rámci evropských kulturních dějin představuje základní metodologické přístupy a bibliografické položky, Současně naznačuje perspektivy dalšího výzkumu antropologie jídla. Antropologie jídla; kulturní dějiny; gastronomie; interdisciplinarita; Evropa
eng Introduction. European gastronomy in the interdisciplinary approach The chapter is a contextual study which aim is to present the current state of research on the history of gastronomy in a wider European context. Within Europe's cultural history, it presents basic methodological approaches and bibliographic items, at the same time suggests the perspectives of further research on anthropology of food. Anthropology of food; cultural history; gastronomy; interdisciplinarity; Europe