Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Funkce kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře první poloviny 19. století
Autoři: Kozár Aleš
Rok: 2017
Druh publikace: kapitola v odborné knize
Název zdroje: Krajiny prostřených i prázdných stolů II : evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 145-158
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Funkce kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře první poloviny 19. století Kapitola se zabývá srovnáním funkcí kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře 19. století. Všímá si cílového publika, autorů, jejich motivací, zdrojů a vlivů i samotného jazyka knih. slovinská literatura 19. století; česká literatura 19. století; kuchařské knihy
eng Functions of Cookery Books in Czech and Slovenian Literary Culture in the 1st half of the 19th Century This chapter concerns on comparison of functions of cookery books in Czech and Slovenian literary culture of the 19th century. It compares the authors, their motivations, sources and influences, the readers, but also the language of the books itself. Slovenian literature of the 19th century; Czech literature of the 19th century; cookery books