Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Proměny svatebního stolování 1826-1940 se zaměřením na městské prostředí
Rok: 2016
Druh publikace: kapitola v odborné knize
Název zdroje: Krajiny prostřených i prázdných stolů I.
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 227-236
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Proměny svatebního stolování 1826-1940 se zaměřením na městské prostředí Odborný text přestavuje stručný nástin vývoje svatebního stolování v českých zemích mezi lety 1826 až 1940. Soustředí se na městské prostředí s využitím zdrojů jako např. dobové kuchařky, učebnice vaření a časopisy pro ženy ve 20. století. stravování; 19. století; 20. století; kuchařská kniha; svatba
eng Transformations of wedding dining 1826-1940 with a focus on the urban environment Specialized text presents a brief outline of the wedding dining in the Czech lands between 1826 and 1940. It focuses on the urban environment, using resources like contemporary cooking books and magazines for women in the 20th century. eating; 19th century; 20th century; cookbook; wedding