Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Vznik a vývoj odborného školství pro gastronomii v českých zemích do roku 1948
Autoři: Rýdl Karel
Rok: 2016
Druh publikace: kapitola v odborné knize
Název zdroje: Krajiny prostřených i prázdných stolů I.
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 237-259
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Vznik a vývoj odborného školství pro gastronomii v českých zemích do roku 1948 Kapitola sleduje vývoj výuky vaření a gastronomie v různých typech škol od počátku 19. století do roku 1948 včetně vývoje učenic. české země; odborné školství; kuchařské školy; výuka vaření; učebnice
eng Origin and development of the professional schools for gastronomy in Bohemian lands to the year 1948 This chapter follows the development of the teaching of cooking and gastronomy in different types of schools from the beginning of the 19th century to the 1948, including the development of the textbooks. Czech lands; professional schools; schools for cooking; teaching of gastronomy; text-books