Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Kuchařské knihy a národní identita v 19. století. Model z roku 1826: Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské od Magdaleny Dobromily Rettigové.
Rok: 2015
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Studia Historica Nitrensia
Strana od-do: 195-205
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Kuchařské knihy a národní identita v 19. století. Model z roku 1826: Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské od Magdaleny Dobromily Rettigové. Studie "Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské od Magdaleny Dobromily Rettigové" je analýzou kuchařských knih vycházejících v průběhu dlouhého 19. století jako pramene k dějinám české literatury a genderových stereotypů. 19. století; kuchařské knihy; gender; Rettigová Magdalena Dobromila
eng Cookbooks and national identity. Example from 1826: Cookbook by Magdalena Dobromila Rettigová. Czech cookbooks published during the long 19th Century are the important source for the analyze of the Czech literary Culture, women´s and gender History. 19th Century; cookbooks; gender; literary Culture; Magdalena Dobromila Rettigová