Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Česká gastronomie v kontextu kulinářské turistiky
Autoři: Trousil Michal
Rok: 2009
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Sborník referátů z 2. doktorandské konference Katedry rekreologie a cestovního ruchu FIM UHK
Název nakladatele: Gaudeamus
Místo vydání: Hradec Králové
Strana od-do: 76-84
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Česká gastronomie v kontextu kulinářské turistiky Příspěvek hodnotí českou gastronomii ve vztahu k rozvoji kulinářské turistiky, identifikuje některé bariéry, které tomuto rozvoji brání, zdůrazňuje potenciál kulinářské turistiky jako nástroje interkulturního vzdělávání a navrhuje propojení tradičních regionálních pokrmů české gastronomie s kvalitou v duchu bio, slow food či aktivitami typu wellness. česká gastronomie;kulinářská geografie;kulinářská turistika;cestovní ruch;tradiční pokrmy;interkulturní porozumění;kvalita stravovacích služeb;bio potraviny;slow food;wellness
eng Czech Cuisine in the Context of Culinary Tourism This contribution evaluates the Czech cuisine in relation to the development of culinary tourism, identifies some barriers that hinder this development, highlights the potential of culinary tourism as a tool for intercultural education and proposes linking of traditional regional dishes of Czech cuisine with the quality in the spirit of organic, "slow food" or the type of wellness activities. Czech cuisine;culinary geography;culinary tourism;tourism;traditional dishes;intercultural understanding;the quality of catering services;organic food;slow food;wellness